Gazeteciler için İngilizce

Olanı biteni daha iyi anlamak ve aktarmak için

UPenn tarafından oluşturulan ve ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültürel İşler Bürosu, İngilizce Dil Programları Ofisi tarafından desteklenen bir kurs olan Gazeyecilik için İngilizce'ye hoş geldiniz.

Bu kurs, modern gazetecilik kariyeri için gerekli becerileri geliştirmekle ilgilenen, ana dili İngilizce olmayan kişiler için tasarlanmıştır. Bu kursta, özgün okumalar ve video dersler yoluyla basılı ve dijital medyayı keşfederken, kelime dağarcığınızı genişletecek ve yerel ve küresel haber hikayelerini okuma, araştırma ve geliştirme yeteneğinizi artıracaksınız. Ünite 1, gazeteciliğin tarihi ve ilkelerine bir giriş sağlayacaktır. Ünite 2'de nasıl araştırma yapacağınızı, sunum yapacağınızı ve röportaj yapacağınızı öğreneceksiniz. Kursun bir sonraki ünitesi gazete ve dergi makaleleri yazmak için gereken dile odaklanırken, 4. ünite haber yayınlamanın temellerini kapsayacaktır. Kursun son ünitesinde, dijital haberlerin büyümesini, etkisini ve zorluklarını analiz ederken, gazetecilik alanındaki son değişiklikleri düşünmenize ve tartışmanıza olanak tanıyan bir yansıtma ödevini tamamlayacaksınız.

Derslerin çoğu İngilizce olduğu için, adayların B1 düzeyinde İngilizceye sahip olmaları tavsiye edilmektedir. Verilen ekstra okuma parçalarının Türkçe analizleri Dijital Dil Okulu eğitmenleri tarafından yapılmıştır.


Ders Müfredatı


  Introduction
Kilidin açılmasına gün
gün kayıt olduktan sonra
  Introduction
Kilidin açılmasına gün
gün kayıt olduktan sonra
  Editing
Kilidin açılmasına gün
gün kayıt olduktan sonra
  Introduction
Kilidin açılmasına gün
gün kayıt olduktan sonra
  Origins of Digital Media
Kilidin açılmasına gün
gün kayıt olduktan sonra

Eğitmeniniz


Dijital Dil Okulu
Dijital Dil Okulu

Dijital Dil Okulu, alanında 15 yıla yakın tecrübeye sahip, Voscreen, Duolingo, Lingu gibi dünyanın önde gelen dil öğrenme uygulamalarına katkıda bulunmuş, Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarında ve şirketlerinde ders vermiş hocaları bünyesinde barındırmaktadır.

Genel İngilizce dışında Türkiye'de çok az eğitmenin verdiği Hukuk İngilizcesi, Girişimciler için İngilizce, Gazeteciler için İngilizce gibi pek çok özel alanda dersleri de yine bu eğitmenlerden alabilirsiniz.


Sıkça Sorulan Sorular


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Şimdi başla!